piatok, 14. marca 2014

Piškóty pre najmenších

Piškóty síce nie je problém kúpiť, ale pokiaľ vášmu drobcovi len pomaly zavádzate do jedálnička cukor, je určite lepšie upiecť si vlastné. A je to naozaj veľmi jednoduché! Navyše rovnaký recept môžete použiť pri pečení torty na oslavu prvých narodenín:)
Tu je hneď niekoľko možností...


Klasické piškóty:
2 vajcia z voľného chovu
30 g hladkej špaldovej múky
30 g ryžovej múky
lyžička trstinového cukru
trošku vody


Škoricové piškoty:
2 vajcia z voľného chovu
50 g instantnej obilnej kaše, napr. ryžovo-kukuričnej
lyžička medu/javorového sirupu
trošku škorice
trošku vody

Čučoriedkové piškóty:
2 vajcia z voľného chovu
60 g celozrnnej špaldovej múky
lyžička trstinového cukru
lyžica čučoriedkového kompótu

Prirpravíme klasicky ako piškótové cesto - oddelíme a vyšľaháme bielky, potom žĺtky s cukrom a vodou a neskôr zľahka všetko zmiešame aj s preosiatou múčnou zmesou. Cesto vložíme do sáčku, odstrihneme rožtek a piškótky nastriekame na papier na pečenie. Vložíme do na 160 stupňov vyhriatej rúry a pomaly upečieme. Prípadne necháme dosušiť v pootvorenej rúre. Uvedené množstvo je na 1 plech. Na dospelácku chuť sú síce plané ale nášmu drobcovi veľmi chutia.

Ak budete piecť tortu, suroviny zdvoj alebo strojnásobíme podľa toho, koľkokrát chcete korpus prekrojiť. Korpus potom jednoducho naplňte ovocným pyré, napr. popučeným banánom so strúhaným jabĺčkom, jogurtom, hruškovou výživou ... Ovocie tortičku pekne prisladí aj prevlhčí.


1 komentár:

  1. Mňam! :P
    Přestože název jasně hovoří, že piškotky jsou pro děti, já bych si je klidně dala. :))

    OdpovedaťOdstrániť